Smålån

Guide för dig som behöver ta smålån

När man behöver låna pengar är det inte alltid stora summor man behöver låna, utan ofta är det istället så att även så kallade smålån är fullt tillräckliga. Som man hör på namnet kännetecknas smålån av att lånesummorna är relativt små. Ett litet lån kan vara på mellan 1 000 till 10 000 kronor, och kan tas hos en rad olika låneföretag. 

Jämförelse av smålån

Rank Bank Lånebelopp Ränta & avgifter Återbetalningstid
1
Meddelandelån
Meddelandelån
1,000 – 10,000 kr + Avgift fr. 300 kr
+ För dig med betalningsanmärkning
30 dagar
Ansök om ett lån
2
Thorn ln
Thorn
5,000 – 25,000 kr + Individuell ränta.
+ 495 kr
1-6 år
Ansök om ett lån
3
Ln frn Leasy
Leasy
5,000 – 25,000 kr + Individuell ränta.
+ 295 kr
1-5 år
Ansök om ett lån
4
Folkia
Folkia
1,000 – 6,000 kr + Avgift fr. 126 kr.
+ Längre återbetalningstid vid lån 2.
30 dagar
Ansök om ett lån

Är det en bra ide att ta smålån?
Det beror på din egen situation. Smålån passar nämligen inte alla, men för många kan de vara ett mycket bra hjälpmedel för att lösa en tillfällig ekonomisk knipa eller svacka. Vi kan med anledning av detta inte rekommendera dessa lån för alla, men om du vet att du kan betala tillbaka det lilla lånet relativt snabbt och inte sätter i system att ta dessa lån, kan de vara värda att överväga.

Vad ska man tänka på när man tar smålån?
För det första är det alltid en god ide att jämföra priserna på dessa lån innan man tecknar dem, eftersom prisskillnaderna ofta är relativt stora. Det finns många bra, automatiska gratistjänster som kan göra en sådan jämförelse åt dig, men det går även alldeles utmärkt att göra den manuellt också om man föredrar det.

För det andra bör man redan när man redan innan man börjar leta efter olika smålån bestämma sig för hur mycket man egentligen vill låna, eftersom det sparar en hel del tid och jobb under letandet efter det rätta lånet. Fundera även på vilken återbetalningstid du tror skulle funka bäst, då även återbetalningstiderna skiljer sig åt mellan olika lån.
Om du väljer att ta ett så kallat sms lån, brukar återbetalningstiden ligga på mellan 2 veckor till en månad, men väljer du en annan typ av smålån, kan även andra återbetalningstider förekomma. I regel får man dock räkna med relativt korta återbetalningstider på samtliga smålån. 

Några företag som erbjuder smålån i Sverige idag
Det finns en hel uppsjö med företag som kan erbjuda dig smålån idag, men några av de mest kända, som vi verkligen kan rekommendera, är:

Meddelandelån, som kan erbjuda dig lån på antingen 1 000 kronor, 2 000 kronor eller 3 000 kronor och har erbjudit denna typ av lån sedan år 2006.

Folkia, som också erbjuder lån på mellan 1 000 – 3 000 kronor och är extremt populära.

Kredit 365, som erbjuder liknande summor och även lånar ut till personer med betalningsanmärkningar!

Hitta flera företag
Dessa är dock som sagt inte de enda smålåneföretagen man kan vända sig till. Vi rekommenderar dig därför att försöka leta upp några företag till, t.ex. via sökmotorer, om du inte tycker att de ovan nämnda företagen passar dina behov.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Smålån, 10.0 out of 10 based on 1 rating